El possible suport del candidat impulsat per Cs, Manuel Valls, a la investidura de l'alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, sorprèn a França. L'emissora France Bleu, una de les més importants del país, ha fet un reportatge sobre la maniobra de Valls per evitar que la capital catalana tingui una alcaldia independentista, i adverteix que Valls està a punt de donar suport "a una política d'extrema esquerra, oposada a les seves idees polítiques". Subratlla que és una aliança "contranatura", que només s'aguanta per l'objectiu comú d'impedir un alcalde independentista.

France Bleu afegeix que Barcelona en Comú està acceptant sense cap dissensió aparent aquesta coriosa entesa. "Encara que aquesta aliança sembli antinatural, la direcció del partit d'extrema esquerra Barcelona en Comú hi ha donat el seu vistiplau", indica.

France Bleu

L'emissora dona per fet que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, perdrà l'aposta de ser alcalde. "El candidat independentista -tot i que va arribar primer la nit de les eleccions amb 5.000 vots per davant d'Ada Colau- està perdent la victòria davant d'una coalició totalment heteròclita que només té com a objectiu comú evitar l'arribada d'un alcalde independentista al capdavant de la segona ciutat més gran d'Espanya. Ernest Maragall va fer una crida a la raó divendres, però per ara no ha estat escoltat", ha afegit.

France Bleu recorda que Manuel Valls ha fet aquests moviments després que la seva candidatura va ser "un fracàs total".