El president del Barça, Joan Laporta, s'ha fet una fotografia amb la bandera d'Israel just abans de començar el partit que ha enfrontat el F.C. Barcelona i el Manchester United al Camp Nou, com un gest favorable a reprendre les relacions de la capital catalana amb Tel-Aviv i amb Israel. La fotografia s'ha fet en una trobada abans del partit. La portaveu de l'ambaixada d'Israel, Noa Hakim, ha agraït el suport del Barça en un tuit. "Agraïm al Futbol Club Barcelona, per un acte de suport i solidaritat amb l'estat d'Israel, i per celebrar la nostra amistat de molts anys basada en la nostra cultura i valors comuns. Força Barça. Més que un club", ha afirmat.
Agraïm al @FCBarcelona per un acte de recolzament i solidaritat amb l'estat d'#Israel🇮🇱, i celebrar la nostra amistat de molts anys basada a la nostra cultura i valors comuns.#ForcaBarca #MesQueUnClub ⚽️❤️💙 pic.twitter.com/YRykCsdGCu
— Noa Hakim (@NoaHakim) February 16, 2023
D'altra banda, diverses entitats projueves i també contràries a l'antisemitisme han convocat una concentració diumenge a les 12 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona, contra la decisió de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, de tallar l'agermanament. La concentració té com a lema "Tots amb Tel-Aviv, ciutat germana", i la convocatòria s'ha realitzat en 4 idiomes: català, espanyol, anglès i hebreu. Entre les entitats que donen suport a la protesta hi ha l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA), B'nai Brith Nahmanides, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i ISFA (Israel Spain Forum Alliance).

La decisió de Colau de tallar per decret d'alcaldia l'agermanament amb Tel-Aviv i les relacions amb Israel, a tres mesos de les eleccions, ha estat molt polèmica. A banda de la protesta de la comunitat jueva de la ciutat, també s'han produït reaccions a la xarxa. Un ciutadà israelià va compartir el passat cap de setmana un vídeo a les xarxes socials explicant per què Israel no és un estat apartheid, tal com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar en trencar les relacions amb Tel-Aviv. Hananya Naftali, un influencer jueu, es preguntava en el vídeo per què "si Israel és un estat apartheid, hi ha més de 400 mesquites, però zero sinagogues en els territoris palestins?". "Potser és perquè allà no hi viu un sol jueu, mentre que dos milions d'àrabs viuen a Israel", afegeix, contradient així l'argumentari de Colau. De fet, segons el ciutadà, Barcelona ha decidit trencar els llaços amb Israel no pel suposat apartheid, "sinó per l'antisemitisme".
Traducción DAIA Argentina pic.twitter.com/JvtjSUh5rK
— Gabriel Ben-Tasgal (@gbentasgal) February 12, 2023
Naftali defensava que Israel no és l'estat apartheid del qual parla Colau perquè els àrabs poden arribar a ocupar alts càrrecs a llocs com el Parlament i la Cort Suprema del país. En aquesta línia, assenyala que "un àrab és president del banc israelià més gran, Leumi", però que, en canvi, "no hi ha ni un sol jueu en bancs palestins, tribunals, càrrecs rellevants" àrabs. El motiu, segons el ciutadà israelià, és perquè a Palestina "simplement no hi ha jueus". En aquest sentit, també exposa que "si Israel és un estat apartheid, com és possible que es permeti als palestins entrar a Israel?", mentre que a ell, com a ciutadà d'Israel, "no se'm permet entrar a les ciutats palestines". Efectivament, tenen prohibit entrar en el territori A de Cisjordània, que són les ciutats palestines.