“L’únic que triomfa avui és la repressió”. Amb aquest avís ha afrontat avui Laura Borràs el debat, a porta tancada, del seu suplicatori. La portaveu de JxCat ha advertit que, aixecant-li la immunitat, els diputats que ho faciliten “atropellen els meus drets i ho fan a consciència”. En aquest sentit, ha etzibat: “Espero que la seva consciència ho resisteixi”. Ha evitat polemitzar amb ERC i la CUP, que no participaran de la votació, però entre línies ha recordat que “a la repressió se la combat, no se li permet véncer per incompareixença del rival”.

 

En una compareixença posterior davant dels mitjans, la portaveu de JxCat ha sostingut que “la cambra aixecarà la immunitat per jutjar-me per quatre delictes que no he comès”, i ha denunciat que “estan convençuts que la unitat d’Espanya justifica qualsevol mitjà, encara que el preu sigui estripar la democràcia”. Ha constatat com la meitat dels diputats han votat telemàticament sense ni tan sols escoltar les seves al·legacions. “Avui qui es troba en aquesta situació soc jo, però demà pot ser qualsevol de les seves senyories”, ha avisat.

 

Sense referir-s’hi específicament, Laura Borràs s’ha dirigit a ERC i la CUP, que no participaran de la votació. “A la repressió se la combat, no se li permet véncer per incompareixença del rival, encara que el debat estigui perdut d’abans”, ha dit. I ha reblat: “Fer allò correcte mai, mai, mai no pot ser irrellevant”. Ha agraït als diputats de JxCat i el PNB, que hi votaran en contra, que “preservaran l’esperit democràtic d’aquesta cambra”.

"Potser els diputats que fan un sí somnien en una Espanya cada vegada més rojigualda i els està quedant una Espanya cada vegada més en blanc i negre", ha advertit la portaveu de JxCat. "L’únic que avui guanya és la repressió, i quan guanya la repressió perd la democràcia", ha afegit. Ha dit que continuarà com a portaveu de JxCat al Congrés, i per tant descarta renunciar al seu escó.