La llista dels Comuns per Barcelona, en coalició amb Sumar, per les eleccions generals del 23 de juliol es tanca amb la presència de tres figures rellevants: Joan Subirats, ministre d'Universitats; Jaume Asens, líder dels comuns al Congrés dels Diputats; i Ada Colau, fins dissabte alcaldessa de Barcelona. Tot i això, és important destacar que ocupen les posicions 30, 31 i 32 de la llista respectivament, amb escasses possibilitats de ser escollits. Jaume Asens va anunciar divendres passat la seva decisió d'abandonar la política institucional, la qual cosa converteix la seva presència a la llista en un gest de suport a Sumar, la coalició liderada per Yolanda Díaz, que inclou el grup de Podem i també els Comuns.

D'altra banda, hi ha una notable absència en les llistes presentades pels de Yolanda Díaz arreu d'Espanya: el nom de la ministra d'Igualtat, Irene Montero. No és una sorpresa que el seu nom no estigui present, ja que durant les darreres setmanes ja s'havia fet pública la seva exempció de les llistes de Sumar, en coalició amb Podemos, un fet que ha generat malestar entre els militants de la formació liderada per Ione Belarra.

A més d'Ada Colau, altres noms importants s'han anunciat en les llistes de Sumar. Alberto Rodríguez, exdiputat de Unidas Podemos i fundador del Projecte Drago, encapçalarà la llista per Santa Cruz de Tenerife. En les llistes presentades per Sumar també s'ha inclòs Isa Serra, coportaveu nacional de Podemos, en la vuitena posició per a Madrid, i Alejandra Jacinto, que va ser candidata d'Unidas Podemos a la Comunitat de Madrid, ocuparà el lloc número 15 en aquesta llista. Finalment, altres noms importants que cal destacar són Txema Guijarro, secretari del grup Unidas Podemos al Congrés, que encapçalarà la llista per Alicante, i Joan Ribó, exalcalde de València, ocuparà la posició número 16 en la llista per aquesta ciutat.

Enquestes eleccions generals 2023: qui serà president? Així van els sondejos del 23-J

Aquest 23 de juliol se celebren de forma anticipada les eleccions generals del 2023, convocades per Pedro Sánchez just després de les eleccions municipals, quan el PP va aconseguir el nombre més alt de vots amb el 31,53% mentre que el PSOE del president espanyol va quedar-se amb el 28,12%. La campanya electoral dels nous comicis començarà el 7 de juliol, però ja hi ha una gran expectació per saber com es configuraran les forces al Congrés dels Diputats. A hores d'ara, molts sondejos apunten que el PP d’Alberto Núñez Feijóo seria el partit més votat, segons l'anàlisi d'ElNacional.cat de les enquestes publicades des de la convocatòria de les noves eleccions.