La diputada de Sumar i dirigent d'En Comú Podem, Aina Vidal, ha acusat el Partit Popular (PP) de voler "treure profit" del cas Koldo. Vidal ha comparat l'actuació dels populars amb aquest cas amb com "es van aprofitar electoralment" dels atemptats de l'11M. Tot plegat ho ha exposat en una entrevista a RNE, on ha criticat com des del PP actuen com "jutges" i tracten com un "espectacle" la trama de presumptes comissions en contractes per a la venda de mascaretes durant la pandèmia, on presumptament estaria implicat l'exassessor de l'exministre socialista José Luis Ábalos. 

"El Partit Popular actua de forma força nefasta. Ni són jutges, ni això tampoc és un espectacle, ni una espècie d'escena de teatre. Això és un Congrés, al capdavall, insisteixo, les coses han de ser respectuoses i s'han de treballar bé" ha retret Vidal, qui en el marc del pròxim aniversari dels atemptats de l'11M ha apuntat que aleshores el PP no va ser respectuós i va voler aprofitar-se electoralment "d'una cosa tan terrible i tan dolorosa com un atemptat amb morts pel mig". 

Armengol, en el punt de mira

Vidal ha criticat com està afrontant el PP aquest cas en referència a la darrera ofensiva dels populars: exigir la "dimissió immediata" de la presidenta de la cambra baixa i expresidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. Des de Gènova s'insisteix que Armengol hauria de dimitir per haver comprat mascaretes a l'empresa de Koldo García per valor de 3,6 milions d'euros quan era presidenta de les Illes Balears. A més, les mascaretes que es van adquirir serien d'ús domiciliari, no sanitari. Per això es va apuntar que podria haver-hi alguna mena de cas d'estafa

Per la seva banda, Vidal ha declarat: "No tinc cap motiu per desconfiar-ne ni tampoc el contrari. Així que esperaré que hi hagi notícies o informacions més veraces". La diputada ha subratllat que la seva formació de moment treballa perquè "això mai més passi", començant per un mecanisme de control i de prevenció de la corrupció que detallarà aquest dilluns al Congrés la líder de Sumar, Yolanda Díaz."És allà per on hem de caminar. Un, per fer fàcil la vida a la justícia perquè puguin dirimir responsabilitats. I segon, a avançar no només en la crítica, sinó també en la prevenció de la corrupció", ha apuntat, dirimint que la mesura està inspirada en mecanismes existents a altres països europeus i que parteixen d'una comissió d'experts juristes.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!