Els pagaments i transferències de Koldo García i la seva família a José Luis Ábalos sumen, com a mínim, 45.000 euros. L'exassessor de l'exministre de Transports, detingut per rebre presumptes comissions de contractes públics per la compra de mascaretes durant la pandèmia, hauria pagat a Ábalos transferències que inclourien el seu divorci i la despesa d'advocats. Segons informa El Español, Koldo García i la seva dona, Patricia Úriz, van fer una provisió de fons superior als 7.000 euros pels conflictes judicials que José Luis Ábalos mantenia contra tres comunicadors —Luis Pérez 'Alvise', Cristina Seguí i Roberto Carbajal— i El Cierre Digital, el mitjà de comunicació de Juan Luis Galiacho.

Les despeses del divorci d'Ábalos

A més, hi figura una altra transferència del germà de Koldo García, Joseba, que va arribar a pagar les despeses legals del divorci d'Ábalos amb Carolina Perles, la seva tercera dona, el gener del 2023. Aquest import arriba als 12.200 euros i va destinada a Audyper Consulting & Forensic. El germà de la seva ex mà dreta ho va incloure amb el concepte de "previsió de fons per a tramitació d'escriptura de cessió d'usdefruit i extinció de condomini de José Luis Ábalos Meco". Aquest pagament va arribar després de l'acord de l'exministre amb la seva exdona per cedir-li la casa que ambdós posseïen en una urbanització pròxima a València, en la qual acostumaven a passar els caps de setmana. 

A aquestes despeses se li ha de sumar dos pagaments duts a terme des del compte de la dona de Koldo a Juan Carlos Fulgencio Tejedor, aleshores, delegat del govern espanyol al País Valencià i, posteriorment, coordinador de les Rodalies d'aquest territori. La suma ascendeix a un total de 1.712,8 euros, amb el concepte del nom de l'exdona d'Ábalos, Carolina Perles.  

El lloguer del pis a Madrid

Així mateix, consten d'altres pagaments continus de centenars d'euros de Koldo a Ábalos durant els últims anys. Durant el 2022, Ábalos va rebre de Koldo transferències de 200, 350, 400, 500, 650 en diverses ocasions. Els enviaments estan justificats amb el nom "d'ingressos, regals i pensió". També hi ha la presència de pagaments de 950 euros per al lloguer d'un pis durant els anys 2019, 2020 i 2021.  Això coincideix amb l'estança de Koldo García en un pis propietat d'Ábalos. 

En un altre dels llistats que els bancs van facilitar als investigadors figuren també dos pagaments de Ábalos a Koldo l'any 2020. Un d'ells per valor de 1.020 euros en concepte de "Galícia" i un altre de 1.790 justificat com a "Constitució. Canàries (sic.)".

Tot plegat fa una suma de 45.000 euros, més enllà de transferències de la dona de Koldo a una agència de viatges, així com pagaments a l'APA sota el concepte "Ábalos Perles", els dos cognoms dels dos fills comuns amb la seva exdona. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!