El govern espanyol només subvencionarà empreses que presentin projectes d'innovació tecnològica si ho fan en castellà, segons ha denunciat aquest dimarts Plataforma per la Llengua.

En un comunicat, expliquen que aquesta mesura, aprovada recentment pel Ministeri d'Economia, obliga als emprenedors que es vulguin presentar per rebre una ajuda a fer la seva sol·licitud, almenys, en castellà.

"El govern espanyol continua amb la dinàmica de regular en contra de l'ús de les llengües cooficials de l'Estat i evitar, així, que aquests s'hi puguin adreçar en català, un fet que trenca la igualtat d'oportunitats per a la ciutadania", denuncia Plataforma.

El requisit de fer servir el castellà a la sol·licitud també inclou el de presentar en castellà tota la documentació adjunta, fet que consideren "especialment greu", atès que genera "una cadena d'impediments de fer servir el català" que afectarà també a les empreses que emetin les factures per justificar la subvenció.

Això implicarà que totes les empreses que proporcionin béns o serveis s'hauran de veure obligades a fer les factures en castellà, encara que el català sigui la llengua en què treballen habitualment.