El subinspector del Cos Nacional de Policia investigat per suposadament lesionar els dits a Marta Torrecillas l'1-O a l'IES Pau Claris de Barcelona ha declarat de nou al jutjat d'instrucció 7 de Barcelona, en aquesta ocasió per respondre per haver donat puntades de peu a persones assegudes al pati del centre educatiu. El policia s'ha reconegut en les imatges gravades al pati del centre, en les quals "se'l veu clarament donant puntades de peu a persones a terra", segons ha explicat l'advocada d'Irídia Anaïs Franquesa, que porta l'acusació particular de diversos ferits.

El subinspector ha declarat que eren "puntades de peu molt lleus, que en cap cas no lesionaven les persones assegudes, i que anaven dirigides a la sola de la sabata", segons ha detallat Franquesa. L'advocada ha explicat que el subinspector ho ha justificat perquè volia "facilitar la feina d'altres companys perquè la gent no els agredís".

Segons l'advocada de l'Associació Juristes pels Drets Humans, Núria Garrido, el policia ha al·legat que va actuar per "defensar-se perquè l'estaven atacant, amenaçant i agredint", encara que en els vídeos no s'aprecia, segons ella.

Roger Español

Aquest divendres ha declarat l'últim escuder que quedava pendent dels deu citats com a testimonis, que anaven en binomi amb els onze escopeters que van actuar aquell dia al CEIP Ramon Llull, on Roger Español va perdre un ull durant les càrregues.

Franquesa ha explicat que la seva declaració ha anat en la línia del que van declarar els altres escuders en una sessió anterior: "Que no va veure en cap moment que Roger Español resultés ferit, ni ningú, de gravetat".

"Cosa que ens porta a una conclusió: algú o té molt mala memòria o està ocultant els fets" perquè, destaca l'advocada, es veu clarament en el moment del tret que fereix Español que a escassos metres hi ha com a mínim dos escuders.

Més muralles humanes

Altres quatre policies espanyols han estat citats aquest divendres en el jutjat d'instrucció 7 de Barcelona. Tres en qualitat d'investigats per les seves actuacions a l'IES Pau Claris, el CEIP Dolors Monserdà ―per videoconferència― i l'Escola Mediterrània, i l'escuder del CEIP Ramon Llull com a testimoni.

Els agents han utilitzat una terminologia comuna en les seves declaracions per justificar la seva actuació: "Parlen de muralles humanes, de multitud hostil, de tumult i de situació descontrolada", ha explicat Gallard.