L'Associació Professional de la Magistratura (APM)  ha denunciat la marxa "constant" de jutges adscrits de Catalunya. Almenys set jutges han aconseguit plaça fora de Catalunya en el darrer concurs de trasllats, i l'associació ha denunciat que, per contra, cap jutge ha demanat plaça en un jutjat català.

En una piulada l'associació conservadoradenuncia que "el degoteig de sortides és constant" i denuncia que el Ministeri de Justícia "segueix sense adoptar mesures per pal·liar la situació".

L'Associació de Fiscals ha reaccionat a la denuncia de l'APM amb una cínica piulada, on atribueix a l'actual situació política la marxa de jutges a Catalunya.

El cert és que Catalunya ha estat històricament una destinació poc atractiva poc atractiva per a jutges i fiscals. La càrrega de treball i l'elevat nivell de vida han estat la causa. 

Precisament el president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha explicat avui a Lleida que els problemes de falta de jutges a Catalunya sempre han estat, perquè "Catalunya genera molts menys jutges dels que necessita".

Segons la darrera memòria del TSJC, amb dades del 2018, la plantilla de jutges i magistrats és de 820, 774 amb jutges titulars. la resta estan cobertes amb jutges substituts