Les actes de la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) del gener del 2016 que van recollir les ternes de magistrats, entre ells Pablo Llarena, que optaven a diferents places del Tribunals Suprem estan sota sospita després que Diario16 hagi posat en dubte la validesa dels acords adoptats en aquella reunió. 

La comissió permanent del CGPJ  havia d’aprovar el 14 de gener, entre d'altres coses, la composició de dues ternes de candidats pel Suprem, una per a una plaça a la sala penal segona, entre els quals hi havia Llarena, una altra per a la sal tercera del contenciós administratiu, on figurava Fernando Román, amic íntim del president del CGPJ, Carlos Lesmes.

Coneguda aquesta amistat i per evitar qualsevol ombra d’imparcialitat, Lesmes va decidir delegar el seu vot en el vicepresident del CGPJ, que no havia participat en cap moment en el procediments de selecció de manera que va necessitar rebre instruccions sobre el sentit del seu vot.

Reunió inexistent

Una de les vocals del CGPJ va posar en dubte el procediment de substitució de Lesmes pel vicepresident, fet que podia posar en perill la validesa de les ternes aprovades. Davant d’això es va redactar una acta paral·lela sobre una reunió inexistent amb data 12 de gener, on es van fer constar les ternes de candidats a diferents tribunals superiors.