El president del despatx d'advocats Cuatrecasas ha anunciat que fitxa l'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Santamaría s'incorporarà com a sòcia i membre del consell d'administració de la firma catalana, segons ha anunciat el despatx en un comunicat.

Sáenz de Santamaría ha assegurat que "els advocats de vocació tenim la fortuna de poder servir la societat i l'estat de dret en diversos àmbits. Estic encantada de tornar a exercitar l'advocacia i de fer-ho al costat del magnífic equip de professionals de Cuatrecasas, de l'experiència espero continuar-ne aprenent els propers anys". 

Per la seva banda, Rafa Fontana, el president del despatx, ha afirmat que Soraya Sáenz de Santamaría "és una advocada excepcional que ha demostrat al llarg de la seva carrera professional la seva vàlua i grans dots de gestió".

"Els socis de la firma estem molt contents que hagi decidit renovar el seu compromís amb l'advocacia i que ho faci des de Cuatrecasas", ha dit. També s'ha mostrat convençut que el seu "enorme talent" serà molt valorat pels clients que necessiten assessorament integral en termes de compliment normatiu corporatiu.

S'incropora a l'àrea mercantil

Soraya Sáenz Santamaría s'ha passat apartada de la vida pública des que, el mes de juliol d'aquest any, va perdre les eleccions primàries per liderar el Partit Popular, davant l'actual líder, Pablo Casado.

L'exvicepresidenta treballarà en l’àrea de mercantil i liderarà el govern corporatiu i la gestió de riscs. Sáenz de Santamaria, que és advocada de l’Estat, va ser nomenada membre del Consell d’Estat pel govern de Pedro Sánchez per quatre anys l’octubre del 2018, i segons Cuatrecasas s’integra a l’empresa “després de complir tots els tràmits exigits per la normativa aplicable als alts càrrecs i al personal al servei de les administracions”.

Sáenz de Santamaría havia deixat l’escena pública després de perdre les primàries del PP davant Pablo Casado el juliol de l’any passat. La seva última aparició va ser precisament fa dues setmanes, quan va testificar en el judici del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i va reforçar les tesis de la fiscalia per condemnar per rebel·lió els encausats. 

Llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid, Sáenz de Santamaría va ingressar en el cos d'advocats de l'Estat l'any 1999. Ha estat vicepresidenta del govern espanyol i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, a més de portaveu del govern espanyol. Diputada, va ser portaveu parlamentària del Grup Popular al Congrés de Diputats en la IX legislatura. Ara és consellera electiva d'Estat.