L'exvicepresidenta espanyola i candidata a liderar el Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat durant una entrevista a Onda Cero aquest dijous que li "agradaria" que l'expresident José María Aznar fos convidat al congrés del PP, que se celebra aquest divendres i dissabte. Santamaría responia així a la queixa d'Aznar sobre que no se'l va convidar, tot i que "només" ha presidit el partit "14 anys". "Del govern vuit anys i diputat 20 anys, però probablement això no dóna dret a cap invitació" segons va ironitzar aquest dimecres l'exdirigent popular.

"No sóc qui, però m'agradaria que el convidessin" ha respost Santamaría, que de fet, no és una personalitat política ben valorada per Aznar. Nombrosos han estat els retrets que des de la fundació FAES s'ha fet a la política de l'exgovern de Mariano Rajoy els darrers mesos, sobretot amb l'Operació Diàleg o el retard -al seu parer- en l'aplicació del 155; les pujades d'impostos o l'abordatge de la corrupció.

El fet és que a Aznar se l'ha vinculat amb la candidatura de Pablo Casado, per la línia idelògica que l'exvicesecretari ha defensat, en oposició a determiants punts de la política de Rajoy, com és el cas del conflicte sobiranista. Casado afirma que no hagués endegat cap diàleg i inclús va insinuar que proposaria d'il·legalitzar aquests partits.

El fet és que la decisió no la pren cap dels dos candidats, sinó el comitè organitzador del congrés, l'encarregat del  qual és Luis de Grandes. Aquest no ha trigat a criticar la "deixadesa" que Aznar hauria fet sentir part de la militància, en renunciar a la presidència d'honor del PP. "José María Aznar si hagués volgut seria un membre nat d'aquest congrés, amb veu i vot, perquè era president d'honor del partit" ha tancat.