La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha hagut d'abandonar la manifestació que s'ha celebrat aquesta tarda a Barcelona per una indisposició. La número dos del Govern que ha estat una de les primeres representants polítiques que ha arribat a la concentració, s'ha trobat malament poc abans de començar els parlaments.

Ha estat un cop havia fet ja el recorregut, sota un sol intens, des del carrer Casp fins a la posició on s'ubicaven les autoritats a la plaça Catalunya. El delegat del Govern, Enric Millo, l'ha acompanyat fins al seu cotxe, i la número dos del Govern ha pujat al vehicle amb la ministre de Treball, Fátima Báñez, i ha marxat de l'acte. La vicepresidenta, que ha esperat al president espanyol, Mariano Rajoy, a l'aeroport per tornar a Madrid, s'ha recuperat sense problemes.

Santamaría havia estat rebuda amb una sorollosa xiulada en el moment d'arribar a l'acte, acompanyada de la resta de membres de l'executiu espanyol presents a la manifestació. Les protestes han continuat i s'han intensificat amb l'arribada del Rei i Rajoy i mentre la capçalera política feia el seu recorregut.