El sopar celebrat a Madrid el passat 26 d'octubre, en ple estat d'alarma a causa del coronavirus, en el marc d'un lliurament de premis i al qual van assistir més d'un centenar de persones va provocar pocs dies després una llarga pregunta per escrit del diputat de JxCat, Jaume Alonso Cuevilla, al Govern de Pedro Sánchez. Però la resposta que el diputat ha rebut un mes més tard es limita a remetre'l a les explicacions que en el seu dia va donar al Congrés el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va acuadir a la convocatòria.

La manca d'explicacions ha irritat el diputat que s'ha lamentat a través de Twitter que aquesta sigui la resposta del "Govern més progressista de la història... I el més transparent!".

En la seva pregunta, Cuevillas recordava que l'endemà de decretar-se l'estat d'alarma s'havia celebrat un sopar al Casino de Madrid organitzat pel digital El Español per lliurar els seus premis anuals i que hi van assistir "més d'un centenar de persones, entre els quals, diferents responsables polítics i fins i tot alguns ministres del Govern".

salvador illa fetsa el español GTRES

El ministre Salvador Illa dirigint-se al sopar de lliurament de premis de El Español / GTRES

Per aquesta raó, el diputat preguntava si el Govern tenia constància de la celebració d'aquest acte, amb membres de l'executiu; si té intenció d'obrir el corresponent expedient sancionador contra els organitzadors i assistents; i si considera el Govern espanyol que és inapropiat que els responsables polítics, inclosos alguns ministres, acudeixin a un acte d'aquesta naturalesa en un moment de dures restriccions i si, en conseqüència tenia intenció d'exigir les corresponents "responsabilitats polítiques".

WhatsApp Image 2020 11 30 at 20.42.41

La resposta del Govern, de tres línies, es limita a remetre's "a allò manifestat per Salvador Illa, ministre de Sanitat, en la sessió de control al Govern celebrada al Congrés dels Diputats el passat 28 d'octubre", sense aportar cap més valoració en relació a la situació que es va crear i a les preguntes del diputat.

pedro j ramirez pablo xcasado el espa´ñol GTRES

Pablo Casado amb el director de El Español, Pedro J. Rodríguez, també va assistir al sopar / GTRES