El president espanyol, Pedro Sánchez, ha comès dos sonors errors de protocol en la seva visita al Palau de la Generalitat, on s'ha entrevistat amb el president català, Quim Torra.

En passar revista als Mossos d'Esquadra, Sánchez s'ha oblidat de fer la salutació de rigor a la bandera catalana, com es fa sempre en aquests casos. Torra sí que s'ha aturat a fer la salutació, però quan això s'ha vist per pantalla, el president espanyol ja enfilava en solitari per la catifa vermella amb aire despistat. Ha girat el cap buscant on era el president català, fins i tot.

El segon error de protocol és que Sánchez no ha pogut intercanviar regals amb Torra, simplement perquè no en portava cap. El president català li ha regalat els llibres Inventing human rights de Lynn Hunt, i Llibertat i Sentit de Lluís Solà. Ja és el segon cop que es produeix aquesta situació, perquè quan el mandatari català va visitar el president espanyol a la Moncloa el 2018 li va regalar una ampolla de ratafia, un llibre de mapes i un altre sobre la Vall d'Aran. Sánchez tampoc va intercanviar llavors cap regal.

En la roda de premsa, Sánchez ha patit un lapsus quan s'ha referit al fet que Espanya ha liderat dins la UE un grup de contacte internacional per desbloquejar la situació a Catalunya, quan en realitat es referia a Veneçuela.