El nou conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha tancat equip propi. Aquest dimarts, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha informat que durant la reunió de l'Executiu, s'ha oficialitzat el nomenament d'Elisabet Nebreda com a número dos de la conselleria, fins ara càrrec ocupat per Mireia Borrell, que ha estat cessada.

Nebreda treballava anteriorment com a directora general d'Afers Globals des del setembre de l'any 2019. També havia estat adjunta al cap del Gabinet de l'aleshores conseller Alfred Boschqui va dimitir arran d'un presumpte cas d'abús sexual dins el seu departament per part d'un dels seus homes de confiança, Carles Garcias.

Nebreda ha agraït al conseller Solé la seva confiança: "Moltes gràcies. Són temps certament complexos i estranys, però ara més que mai cal estar disposades a fer passos endavant i donar el millor de nosaltres mateixes per la gent i pel país. L'equipàs d'Exteriors ens hi deixarem la pell".

Nebreda acumula una llarga experiència política en afers exteriors i també va ser assessora del Grup Parlamentari els Verds/ALE al Parlament Europeu en matèria de drets, llibertat i justícia. D'altra banda, el càrrec que fins ara ha ocupat l'assumirà Miquel Royo, delegat adjunt de la Generalitat a la Unió Europea.

miquel royo