El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, s’ha reunit amb el president del parlament flamenc, Jan Peumans, a Bèlgica. En un missatge a través del Twitter, Rosiñol ha agraït a Peumans haver accedit a la trobada per “analitzar la situació política i social que es viu a Catalunya”.

El president de la cambra flamenca es troba en l’origen del conflicte diplomàtic entre Espanya i Flandes iniciat fa només unes setmanes pel ministre d’Exteriors Josep Borrell arran de les crítiques de Peumans cap a l’Estat per l’existència de “presos polítics” com Carme Forcadell.

SCC té previstes diverses reunions a Brussel·les al llarg de la setmana. Aquest dilluns Rosiñol, i la vicepresidenta de l’entitat, Miriam Tey, van trobar-se amb l’expresident del Consell Europeu i exprimer ministre de Bèlgica, Herman van Rompuy

També ahir Rosiñol va explicar en un esmorzar informatiu a Brussel·les que SCC posarà en marxa a principis de l’any vinent una associació a escala europea. Així, durant el primer trimestre del 2019 es crearà ‘Societat Civil Europea’, que tindrà com a premisses “defensar els valors de la UE, combatre el nacionalisme i el populisme a cada estat i defensar la integritat territorial”.