Societat Civil Catalana (SCC) ha demanat de nou per carta una reunió amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per "rebaixar la tensió", i ha advertit que "tots tenim la responsabilitat de parar qualsevol espiral d'enfrontament i de treballar a favor d'un ambient de serenitat". Aquesta és la segona reunió que sol·licita l'entitat, després que l'assemblea condicionés una trobada a què demanessin la llibertat dels dirigents independentistes a la presó.

"Les nostres entitats tenen l'obligació i el deure de contribuir a rebaixar la conflictivitat social i evitar qualsevol espurna d'enfrontament civil", reflexiona en veu alta el president de SCC, José Rosiñol. A més, l'entitat aposta per "proclamar conjuntament la importància que té el respecte a les regles de joc de la legalitat democràtica" i vol parlar amb l'ANC de "com evitar entre tots l'apropiació absolutista de les paraules i la desqualificació global de l'adversari, així com reivindicar els drets i les llibertats fonamentals de tots els catalans sense excepció".

SCC sosté que "la concòrdia civil és un bé comú que hem de preservar entre tots" i conclou la carta dient que resten "a l'espera de poder tancar una data per aquesta reunió".