Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat avui la creació de la plataforma Societat Civil Europea per internacionalitzar el seu punt de vista sobre el procés independentista català, on consideren que hi ha una discrepància entre catalans i no entre catalans i la resta d'Espanya.

El president de l'entitat, José Rosiñol, ha explicat a través d'un comunicat que és "essencial la implicació d'Europa per a la resolució del conflicte que hi ha a Catalunya". "Aquesta iniciativa respon a l'anàlisi que incardina el desafiament separatista a Catalunya amb l'onada de populisme i nacionalisme que escombra Europa, populisme que es concreta en cada país amb formes diferents però amb fons ideologicopolítics iguals o molt semblants", ha indicat SCC, que busca "articular una resposta europea a un problema europeu".

L'anunci es produeix en el marc d'una gira de Rosiñol i la vicepresidenta de SCC, Miriam Tey, que ha arrencat aquest matí a Luxemburg, des d'on es desplaçaran a la tarda a Brussel·les abans de continuar dijous que ve a Londres i divendres a Edimburg.

Amb aquest viatge, SCC busca "complicitats que ajudin a assolir els objectius de l'associació", que passen per "fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans i crear espais de diàleg per a assolir acords amb la condició que es respecti la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal".