Societat Civil Catalana (SCC), en el seu pla estratègic 2019, ha anunciat la creació d'una plataforma d'afectats pel procés. En el document, al qual ha tingut accés l'agència Efe, no es detalla en què consistirà ni qui s'hi integrarà, però s'hi diu que es crearà perquè no s'oblidi "el dany social, personal i polític" que va comportar l'intent de ruptura, així com "les nefastes conseqüències econòmiques" que, segons ells, va tenir el referèndum de l'1 d'octubre.

Per altra banda, SCC reforçarà els controls interns per evitar el que eufemísticament anomenen "tensions" econòmiques. L'expresident de l'entitat, José Rosiñol, i els seus col·laboradors Míriam Tey, Ferran Brunet i Sixto Cadenas van ser destituïts acusats de desviament de fons, perquè van destinar la major part de les despeses de la institució a Manifiesto, l'empresa en la qual treballa Rosiñol. Després de la seva destitució, va assumir la presidència de l'entitat l'ultradretà Josep Ramon Bosch.

SCC també anuncia un pla per augmentar el nombre de socis (aspira a duplicar-los el 2020). Però el nombre d'afiliats a l'organització és extremadament baix (hi ha qui parla de tan sols 60 socis a finals de 2018, a desgrat dels grans recursos de què ha disposat).

El pla estratègic de SCC, ara, tendeix a desmarcar-se dels sectors més ultradretans i a atreure el catalanisme no independentista a través d'"un discurs en català a favor d'una Catalunya forta dins d'una Espanya unida en la seva diversitat". Fins i tot espera captar els "centenars de milers de catalans que s'han cregut el relat de la independència i estan frustrats". Per això planteja reivindicar la senyera "com a símbol d'unió entre els catalans".

En el termini més immediat, l'entitat té previst abocar-se en el cicle electoral de la primavera -eleccions generals del 28 d'abril i municipals i europees del 26 de maig- per mobilitzar el vot "constitucionalista", tot i que SCC no ha tingut cap problema per desfilar al costat de Vox.

Societat Civil Catalana també ha signat un acord amb l'Associació d'Exdiputats i d'Exsenadors Espanyols per combatre el relat independentista i "en defensa dels valors constitucionals". Entre d'altres coses proposen un mena de programa Erasmus que dugui els alumnes de secundària i batxillerat a estudiar a diferents llocs de l'Estat mitjançant sistemes d'intercanvi.