Nou pas en la judicialització del procés. Societat Civil Catalana ha decidit obrir una nova carpeta judicial, aquesta contra la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie. Segons un comunicat de l'entitat unionista, aquest dimecres presentaran a la fiscalia una denúncia per delictes d'odi i apologia de la violència, tot arran d'unes controvertides declaracions de Paluzie a TV3

La líder de l'ANC, que va agafar el relleu de l'organització independentista quan, ja a la presó, Jordi Sànchez va fer el pas d'incorporar-se a JxCat, va afirmar a la televisió pública catalana que les imatges d'aldarulls de les dues últimes setmanes han servit per fer visible el conflicte internacionalment. Diversos sectors han posat el crit al cel donant per fet que Paluzie justifica els desordres públics i els actes violents. 

De fet, és així com SCC argumenta la seva denúncia. "La violència s'ha de condemnar sempre de forma contundent i rotunda", assenyalen. I segueixen, "no obstant això, la presidenta de l'ANC no només no l'ha condemnat sinó que ha fet una valoració positiva de la violència secessionista que està havent als carrers de tot Catalunya".

Per això, diuen que es veuen "en l'obligació" de presentar una denúncia. Amb tot, l'entitat encara està ultimant l'escrit que es presentarà al llarg de les properes hores. Les penes per les acusacions que recull SCC poden implicar entre un i quatre anys de presó segons el Codi Penal.