Societat Civil Catalana (SCC) ha denunciat aquest dimecres davant la fiscalia la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, per un presumpte delicte d'incitació a la violència i desordres públics, i un delicte d'odi quan va dir que els aldarulls "fan visible el conflicte" de Catalunya. L'entitat espanyolista ja va avançar ahir que faria aquesta maniobra.

En declaracions als periodistes davant de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, el vicepresident de SCC, Javier Marín, ha considerat que Paluzie va fer declaracions a TV3 que ha qualificat d'irresponsables i que, pel seu paper de líder social, podria "tornar a incendiar els carrers de Barcelona".

Ha remarcat que SCC considera que la intervenció de Paluzie a la televisió pública catalana "no representa el conjunt del sector independentista de Catalunya".

Paluzie va considerar dilluns que els aldarulls que van tenir lloc a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes "fan visible el conflicte" català al món.

En una entrevista de TV3, Paluzie va valorar: "Són aquests incidents els que fan que siguem en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte."