Els jutjats podrien desestimar sis denúncies contra la violència i la repressió policial del referèndum de l'1 d'octubre per falta d'imatges on es puguin identificar els agents implicats. Fins ara ja s'han arxivat quatre peces per aquest motiu i l'Ajuntament de Barcelona i un grup d'experts en Dret busquen més imatges de les càrregues, segons ha pogut saber TV3.

Un jutjat de Manresa va ser el que va desestimar les quatre primeres denúncies, fet que va posar en alerta altres col·lectius denunciants, la manca d'imatges on es vegi la cara dels agents que van propinar els cops provoca que la causa ho tingui més difícil per prosperar. 

El tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, ha indicat: "Els jutges ens diuen: "d'acord, aquí s'ha comès un delicte, però jo no sé qui l'ha comès". Aleshores, per intentar impedir aquesta situació d'impunitat i per evitar que es tanqui en fals i que els fets quedin impunes, hem de fer el màxim esforç per identificar aquests autors".

Es busquen fotografies i gravacions on es pugui veure el número que identifica els agents, especialment de les càrregues policials als col·legis de Mare Nostrum, Joan Boscà, Joan Fuster, Estel, Projecte i Escola Pia. En total, 275 persones van presentar denúncies a Barcelona per lesions, assegura la citada televisió.