El sindicat de funcionaris CSIC ha anunciat que portarà el Govern als tribunals per haver decidit suspendre totes les proves de les oposicions que havia convocat el 29 d'abril i que van acabar en fiasco. En concret, es personarà davant dels jutjats contenciosos-administratius per la resolució que deixa sense efecte totes les proves. El sindicat reclama que es reconeguin com a vàlids "tots els processos en els quals no s'hagin produït irregularitats prou rellevants com per a anul·lar-los", i defensen que aquesta és l'única manera de salvaguardar "els drets legítims de tots els aspirants". En el fons de la queixa hi ha el fet que alguns opositors que van poder fer la prova i que consideren que aquesta els va anar bé, ara veuen que ha quedat anul·lada.

“Nosaltres no determinem si s'han de repetir el 30, el 45, el 70 o el 100% dels processos. El que volem és que es compleixi amb una malmesa legalitat i es justifiquin de forma fefaent els motius d'una suspensió que, en aquests moments, responen més a una decisió política que no pas legal. Recordem que després que els responsables més destacats del Departament [de Presidència] van confirmar que es respectarien els processos desenvolupats correctament, dos dies després, sense ni tan sols haver finalitzat el termini per presentar incidències, ja van decidir repetir les convocatòries de manera general. Per què aquesta pressa? Ho ignorem”, s'han queixat fonts del CSIC. 

El sindicat considera que la causa dels problemes "deriva del perjudicial i nefast acord subscrit per la Funció Pública i les organitzacions sindicals UGT, CCOO i CATAC", que al seu entendre van decidir convocar, simultàniament, tots els processos selectius el mateix dia, "vulnerant, així, el principi d'igualtat, mèrit i capacitat, el lliure accés a la Funció Pública i la lliure concurrència dels treballadors i treballadores públics, així com de tota la ciutadania". “L'informe en què es basa aquesta resolució que ells qualifiquen com a “jurídica”, encara que només és estadística/informativa, no fa cap menció a les actes del tribunal de les proves ni a les dels responsables d'aules. Refereixen al conjunt de dades estadístiques relatives a les incidències que ni tan sols determinen el nombre exacte que s'han produït”, afegeix.

El CSIC es pregunta com es pot suspendre un procés d'oposicions "sense tenir en compte les actes i les certificacions del tribunal, l'òrgan suprem en qualsevol procés opositor". "No en tenim la resposta. No haurien de confrontar-se les incidències manifestades amb les actes aixecades a les aules pel tribunal?”, es pregunta. També es queixa que es menyspreen els testimonis de totes les persones que, havent estat igualment presents a les aules, "no poden manifestar ni certificar la realitat viscuda el dia de les proves”.

El sindicat també demana a tots els aspirants que van fer les proves correctament, i que no van detectar incidències, presentin un recurs administratiu de reposició contra la resolució de la Conselleria de la Presidència. En aquest recurs s'haurà de concretar l'aula on es va dur a terme la prova i confirmar que no van percebre cap incidència en la realització.