El sindicat NTL, un dels principals de Noruega, ha demanat el boicot al "Festival espanyol" que organitza l'ambaixada de l'Estat a Oslo

El sindicat al·lega "abusos" en els drets laborals dels treballadors de l'ambaixada espanyola i els ha cridat en no participar a l'esdeveniment com a mesura de pressió. Abans de l’estiu, el sindicat noruec va portar l'ambaixada espanyola a Oslo davant els tribunals del país, per un cas de "dumping laboral", segons va informar el diari Dagsavisen.

A l'espera de la resolució, NTL demana que no es participi al festival que es celebrarà entre el 14 i el 20 d’octubre. Es tracta d'una festa que l'ambaixada organitza juntament amb altres institucions noruegues, com l'ajuntament d’Oslo, el municipi del comtat d’Akerhus, Norad, Unicef ​​i Deichman. 

L'edició d'aquest any se centrarà en la promoció de la llengua espanyola amb la col·laboració d'UNICEF, NORAD, Right to Play y el Ministeri d'Assumptes d'Exteriors de Noruega. Concretament, es parlarà del quart objectiu de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 del país: l'educació de qualitat, adreçades tant a estudiants com a adults. 

Segons un comunicat del sindicat, és una paradoxa que el festival es sustenti en els objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides i, alhora, els treballadors de l'ambaixada no tinguin un salari d'acord amb la llei de Noruega. 

NTL denuncia que els empleats de l'ambaixada no cobren hores extres i no tenen cap suplement per treballar a la nit o els caps de setmana, i tampoc els haurien pagat les vacances. El sindicat afirma a més que el salari mitjà d'un treballador industrial a Noruega és al voltant de 476.000 corones a l'any, mentre que el dels treballadors de l'ambaixada en molts casos és la meitat.

A la pàgina web del sindicat NTL asseguren que l'ambaixada espanyola ha decidit suspendre el "Festival Espanyol" programat pel mes que ve. Tot i així, el compte oficial de Twitter del ministeri d'Exteriors espanyol a Noruega manté com a publicació destacada l'anunci del festiva.