El sindicat majoritari de la Guàrdia Civil, portarà als tribunals la intenció de la Direcció General del cos que les dones necessitin un 15% menys de nota per entrar a l'Institut Armat i per superar els processos de promoció interna. La mesura forma part de la campanya del ministeri d'Interior per equilibrar la presència de dones i homes en aquest cos. I és que el seu titular, Fernando Grande-Marlaska, aposta per fer que les dones suposin el 40% dels cossos de seguretat de l'Estat el 2030, i per això ha introduït una sèrie de modificacions basades en la discriminació positiva o, com ell mateix ho ha dit, mesures d'"acció positiva".

Discriminació positiva a la Guàrdia Civil

Els sindicats de la Guàrdia Civil no han encaixat bé els plans d'Interior recentment comunicats per la Direcció General del cos a fi d'augmentar la presència de les dones al cos, que actualment amb prou feines suposen el 9% de la plantilla. Segons ha pogut saber El Mundo, el govern espanyol té la intenció de rebaixar la nota de tall a les dones en un 15% per afavorir que accedeixin al cos i a càrrecs de més responsabilitat. Més concretament, les fonts consultades pel diari esmentat asseguren que l'executiu de Pedro Sánchez pretén aprovar els canvis abans que acabi aquest any. Això ha provocat el rebuig dels agents, que des de Jucil, "no ens amaguem a reconèixer que no estem a favor del contingent que es pretén introduir, ja que creiem en els principis d'igualtat, mèrit i capacitat i volem els millors homes i dones, prestant servei a la Guàrdia Civil", van dir en un comunicat aquest octubre.

TUIT @jucilnacional guardia civil notes dones
El sindicat majoritari de la Guàrdia Civil rebutja la discriminació positiva

Marlaska vol més dones a la Guàrdia Civil

Fa un parell de mesos que el ministre Marlaska va anunciar la seva intenció d'implementar mesures "d'acció positiva" a través d'una reforma de la Llei de Règim de Personal de la Guàrdia Civil. "És l'únic camí possible que ens permetrà adequar la presència femenina a la Guàrdia Civil a la societat a la qual serveix", "la carrera professional de la dona en la Guàrdia Civil està llastrada per diverses circumstàncies, i la més evident és la dificultat de compaginar-la amb una plena vida privada. És hora de permetre un accés real i efectiu", va afegir. Entre altres mesures, proposa reservar un percentatge de fins al 40 % de places per a les dones en futurs processos selectius de la institució. Després de cada procés de selecció, la llista d'aspirants admesos al cos s'elaborarà segons la puntuació obtinguda en les diferents proves que ho componen. No obstant això, a fi d'assegurar la cobertura del percentatge de places reservat a les dones, aquestes tindran preferència sobre els candidats homes sempre que, superat l'aprovat, la diferència de punts entre tots dos no sigui superior al quinze per cent.