L'afany d'un dels sindicats més importants i mediàtics de la Guàrdia Civil, la Jucil, per entrar en el cos a cos amb Catalunya, el govern de Pedro Sánchez i els mateixos Mossos d'Esquadra els fa errar en allò que publiquen. La darrera denúncia que han exposat a través de Twitter ataca el cos de seguretat català: "Els mossos segueixen actuant en aigües marítimes que no són de la seva competència. Sembla ser que no entenen que el control del mar en l'àmbit policial és exclusiu del Servei Marítim de la Guàrdia Civil. Si fos al revés, sanció, reprensió i destitució immediata", explica la Jucil. Aquest escrit l'acompanya amb un vídeo on es veuen un grup de joves en petites embarcacions, de festa, al costat de la costa i responen a la llanxa dels Mossos amb l'himne d'Espanya al crit de "fuera". 

No coneixen la llei

L'errada de la Guàrdia Civil que es veu representada per aquest sindicat és evident. Des del mateix Twitter trobem la resposta tècnica per la banda d'ADIC Interior, l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes: "Sou uns bocamolls, Jucil. Mossos tenen competències en aigües interiors i les aigües marítimes delimitades per les línies rectes que uneixen: El Far de Llum de Barcelona, l'extrem de l'espigó d'Arenys de Mar, el Cap de Begur, l'Illa Massa d'Or i la frontera amb França". D'altra banda, a part de l'argumentari, és evident que els Mossos no tindrien embarcacions aquàtiques si no tinguessin el permís o dret per fer-ne ús.

També contra els sanitaris catalans

L'etern enfrontament que aquests perfils mantenen amb la policia catalana els fa entrar en detalls on el xoc acaba en paper mullat perquè la base de la denúncia no es justifica. Un darrer exemple que ha estat denunciat pels mateixos sanitaris és per la polèmica que van muntar sobre la vacunació. En un comunicat, els membres del Consell Científic Assessor de la Covid-19 a Catalunya van denunciar una persecució. Un grup de 35 persones de diferents disciplines científiques, van voler expressar la seva "sorpresa i indignació davant la investigació judicial oberta" per un presumpte retard en la vacunació enfront de la covid dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en servei a Catalunya.

Cal recordar que els afectats per la querella són Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, Sara Manjón, directora d'Organitzacions i Professionals del CatSalut; Xavier Rodríguez, director de Serveis del Departament; i Adrià Comella, director del CatSalut. Tots enfronten càrrecs per prevaricació i contra els drets dels treballadors. Això ha fet saltar diversos metges i polítics que han expressat la seva indignació amb el cas i el seu suport als membres de Salut afectats. A través del comunicat, el Consell defensa que els processos s'han seguit de manera correcta. "El programa de vacunació davant la covid ha seguit sempre l'estratègia comuna per tot l'Estat espanyol, elaborada pel Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud", sentencia l'escrit.