Aquest dimarts un grup d'eurodiputats que formen part de la missió sobre la immersió lingüística han iniciat aquest dimarts la segona jornada de reunions i a la tarda s'han reunit amb la consellera d'Educació, Anna Simó. La consellera ha assegurat aquest dimarts que ha vist "un gran desconeixement" sobre l'escola catalana i la immersió lingüística entre els eurodiputats amb qui s'ha reunit aquest dimarts. "He intentat compensar-ho, però no sé si ha servit per gran cosa, venien amb la tesi molt elaborada ja de casa", ha afirmat. Simó ha dit que la reunió ha servit per respondre preguntes dels europarlamentaris sobre la situació del català i el castellà a les aules. Unes preguntes que, a parer seu, denotaven "un desconeixement importantíssim de la realitat legislativa, pedagògica i sociolingüística catalana".

La consellera els ha explicat quina és la normativa lingüística. Per exemple, li han demanat per què no s'aplicava el 25% de castellà a totes les escoles i ella els ha parlat de la trentena de centres amb cautelars i s'ha referit a la sentència del TSJC. D'altra banda, els eurodiputats també li han parlat d'un estudi sobre PISA que vincula els mals resultats del 2015 amb la immersió i ella els ha replicat que acadèmics reconeguts ja havien dit que es tractava d'un estudi fet amb un mètode "esbiaixat". Simó ha explicat que els eurodiputats han preguntat si "es prohibeix" l'ús del castellà o quin marge tenen els centres per ser més efectius i fer que els alumnes tinguin coneixement de dues llengües. Segons ha explicat la consellera, les preguntes que han realitzat els eurodiputats denotaven "un desconeixement important de la realitat legislativa, pedagògica i sociolingüística catalana". 

Somescola desmunta les falsedats sobre la immersió lingüística amb un informe als eurodiputats

Ofensiva unitària de Somescola. La plataforma integrada per més de 60 entitats compromeses amb el model d’escola catalana han fet un pas ferm per desmuntar les falsedats espanyolistes sobre la immersió lingüística, aprofitant l’arribada de la missió d’eurodiputats a Catalunya per analitzar aquesta mateixa qüestió. L’operatiu europeu té un clar biaix polític, tenint en compte que ha estat orquestrat pels eurogrups de la dreta, la ultradreta i els liberals: de les set trobades organitzades aquest dilluns, sis van ser amb veus espanyolistes i només una va ser amb una defensora del model català. Precisament per això, aquest dilluns la portaveu d’Ustec va actuar en representació de tota la plataforma Somescola, de la qual forma part, amb la intenció de defensar de forma unitària la immersió lingüística. I ho han fet entregant un informe als integrants de la missió en què es recullen les principals característiques de l’escola catalana, les dades sobre els seus resultats i les respostes a preguntes freqüents.