El candidat de Primàries a Barcelona, Jordi Graupera, ha assegurat aquest diumenge que l'alcaldessa Ada Colau i el candidat impulsat per Cs Manuel Valls tenen "més coses en comú del que sembla". Al seu entendre, tots dos tenen una negativa a acceptar i defensar el dret a l'autodeterminació de Catalunya que parteix de la mateixa concepció del món: "l'antinacionalisme i l'adherència als suposats valors de la il·lustració". 

En un fil de Twitter, Graupera ha considerat que les idees dels dos representants barcelonins són "pràcticament iguals" pel que fa a la democràcia i la diversitat nacional i considera "normal" que s'hagin entés a l'Ajuntament. "És una idea d'igualtat sense cap altre matís que les relacions materials entre individus desprovistos de cultura i història", ha dit. 

"Que s'hagin entès a l'Ajuntament és normal: comparteixen una mateixa visió de ciutadà que necessita l'estabilitat espanyola per apuntalar-se a Barcelona, on hi ha lleialtats nacionals en competició. Per governar-la, la necessiten cada cop més petita, pacificada i irrellevant", ha indicat. 

En definitiva, Graupera considera que Valls i Colau són "la mateixa pseudoesquerra decadent de la Unió Europea".