Les organitzacions de l'unionisme ultra La Falange i Nova Democràcia han protagonitzat la seva particular manifestació a Barcelona per la Hispanitat que ofert més d'un moment surrealista i ha acabat amb la crema d'estelades a Montjuïc.

La marxa, que ha aplegat unes dues-centes persones, ha començat a l'hotel Catalonia de plaça d'Espanya i ha pujat per l'avinguda Reina Maria Cristina. Estava previst que la capçalera comencés a avançar a les 11 del matí però un problema organitzatiu ha endarrerit l'inici de la manifestació.

El grup d'ultres ha estat incapaç d'avançar conjuntament per la falta de coordinació de les diferents entitats que hi han participat. Els organitzadors insistien: "¿Pero esto qué es?", "A ver, filas de 4 y metro y medio de distancia. ¡Coño!", cridaven pel megàfon.

20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O DETALLS Sira Esclasans Foto: Sira Esclasans

Finalment, han començat a caminar en dues columnes diferents, la de la Falange, amb el lema "La llibertat d'Espanya ni es vota ni es negocia" i per altra banda de la Nova democràcia, amb una pancarta on s'hi podia llegir "Endavant per Espanya, sempre unionistes". 

20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O Sira Esclasans
La manifestació ha aplegat poc més d'uns 200 manifestants. Foto: Sira Esclasans

Els Mossos d'Esquadra han escortat els manifestants durant tot el recorregut, que han exhibit simbologia feixista i franquistes, i han repetit càntics contra l'independentisme i demanant la unitat d'Espanya

EN Manifestació ultra Barcelona 1 O Sira Esclasans20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O DETALLS Sira Esclasans
Salutacions franquistes a la manifestació de La Falange i Nova Democràcia. Foto: Sira Esclasans

El moment fulminant de la mobilització ha arribat a la plaça Sant Jordi de Montjuïc quan els ultres han cremat estelades com ja ha passat en els anys anteriors. També s'han sentit proclames com "no ens enganyen, Catalunya és Espanya" i "Puigdemont a la presó", "aquesta és la nostra terra i s'ha de defensar" i "arriba Espanya". 

20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O CREMA ESTELADA Sira Esclasans

20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O CREMA ESTELADA Sira Esclasans
Crema d'estelades a Montjuïc. Foto: Sira Esclasans

La celebració del 12-O de la Falange i Nova democràcia ha acabat amb discursos contundents per la "sagrada Hispanitat".

La totalitat dels missatges ha estat a favor de la unitat d'Espanya i en contra del moviment independentista. També han denunciat el Govern de la Generalitat, que han acusat de "traïdor, covard i profanador constitucionalista". 

EN Parlaments Montjuïc 12-O Sira Esclasans

A l'acte també s'hi ha vist compravenda de marxandatge falangista i mostres d'enaltiment a la bandera. 

20191012 PETO BANDERA DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O Sira Esclasans
Foto: Sira Esclasans