La Fiscalia General de l'Estat ha assegurat aquest dijous que les acusacions fetes dimecres pel diputat de Democràcia i Llibertat (DiL) Francesc Homs contra la Fiscalia Superior de Catalunya, que va demanar que se l'investigui per la consulta del 9N, suposen "un atac inadmissible contra la institució".

Homs va defensar que no creu "en les casualitats, ni que les coses caiguin del cel" i va qualificar de "causa-efecte evident i lògica" el fet que se l'investigui 14 mesos després de la consulta, perquè els vots del seu grup poden ser "determinants" en l'inici de legislatura.

La Fiscalia defensa que actua amb "imparcialitat"

La Fiscalia General de l'Estat ha defensat en un comunicat que els fiscals catalans han actuat "com sempre" amb "ple respecte al principi d'imparcialitat", en demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que proposi al Suprem d'investigar l'exconseller de la Generalitat i actual portaveu de DiL en el Congrés.

En concret, el volen investigar per determinar si va indicar a una empresa contractista del 9N que les gestions per preparar la consulta no vulneraven la suspensió del Tribunal Constitucional, invocant uns informes jurídics que suposadament no existeixen.