Les recents paraules de Joan Manuel Serrat contra el referèndum van córrer com la pólvora per tot l’Estat, i és que no passa sempre que artistes tan coneguts es pronuncien sobre temes com aquest.

Ara Serrat ha afirmat que no es penedeix de les seves declaracions –“per què ho hauria de fer?”– però ha volgut parlar sobre una mobilització anti-independentista convocada aquest dijous a la plaça Sant Jaume, on es vol que el públic entoni la famosa cançó Mediterráneo.

En declaracions a El Periódico, Serrat assegura que no hi té res a veure, “ni en aquesta convocatòria ni a cap que giri entorn meu o de la cançó 'Mediterráneo'”. El cantautor afegeix que “no sé qui hi ha darrere”, i això és el que més li preocupa. També l’amoïna que després de donar la pròpia opinió, “corris el risc de ser manipulat. Les teves idees no cal que coincideixin amb el pensament dels manipuladors”.

Sobre les seves declaracions contràries a l’1-O, a l’entrevista li diuen que “alguns el van considerar molt valent quan amb Franco es va negar a anar a Eurovisió”, i ara també amb el referèndum. A això, Serrat hi ha contestat que “prefereixo passar por que vergonya”.

Amb tot, el Noi del Poble Sec diu que l’1-O serà a Buenos Aires, i posa èmfasi que “l’endemà la vida continuarà” i cadascú continuarà “amb la seva feina, somnis i món. I com més junts ho fem, millor. Per a tothom”.