El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha negat aquest dilluns "rotundament" que s'hagin exercit pressions sobre els treballadors d'Eulen a l'aeroport de Barcelona-El Prat perquè acceptessin la proposta de la Generalitat en el procés de mediació.

El ministre, en declaracions a RNE i Onda Cero, ha subratllat que és obligació del Govern garantir la seguretat i l'ordre públic a l'aeroport estant Espanya en alerta 4 en matèria terrorista. D'allà, ha dit, que s'hagi posat en marxa des del Govern un procediment per a l'aprovació d'un laude d'arbitratge obligatori del conflicte laboral dels treballadors de seguretat del Prat. Aquest laude, ha explicat, no podia posar-se en marxa fins que no finalitzés el procés de mediació de la Generalitat.

De la Serna ha assenyalat que la presència de la Guàrdia Civil ha fet que torni la "normalitat" a l'aeroport i ha indicat que aquesta "sembla absolutament necessària" per raons de seguretat. Així mateix, ha explicat que es tracta d'una presència de "caràcter transitori", que durarà "tot el que sigui necessari", fins que finalitzi el conflicte.

El titular de Foment, ja va dir en roda de premsa ahir diumenge que s'havia desestimat l'oferiment de la Generalitat perquè els Mossos realitzessin també part d'aquest servei, i va limitar la seva comesa al control de la seguretat en la part més externa de l'aeroport, com fan habitualment. "Els Mossos ajudaran en l'àmbit de les seves competències. Ens han traslladat que augmentaran el nombre d'efectius. El que fa falta és coordinació entre les administracions, remar en la mateixa direcció. I em consta la disposició de tothom", va afegir.