El president, Quim Torra, ha tornat a telefonar a Pedro Sánchez aquest migdia i el president espanyol segueix sense respondre. Aquest és el segon cop que es produeix aquesta situació en 24 hores. Torra ja va trucar ahir al cap de l'executiu espanyol al mateix temps que el Govern i alcaldes catalans feien una crida al diàleg immediat i sense condicions.

La trucada d'avui ha reproduït la situació de dissabte. Des del gabinet del president s'ha telefonat a la Moncloa i els serveis de Sánchez han respost que intentaven localitzar el president.

Vint minuts després s'ha tornat la trucada al Palau de la Generalitat per informar que no era possible posar en contacte Torra amb Sánchez.

Aquest dissabte, la Moncloa havia argumentat que Sánchez no parlaria amb Torra fins que no condemni "rotundament" la violència i al vespre, el president va enviar una contundent carta al cap de l'executiu espanyol recomanant-li que no li doni lliçons de condemnar la violència.

No obstant, avui, després de la segona trucada consecutiva del president en dos dies, des del govern espanyol s'ha contestat amb el mateix argument. En aquest cas, ha estat el ministre de Justícia, Fernando Grande Marlaska, qui ha reclamat a Torra que condemni la violència.