El president de la Generalitat, Quim Torra, ha intentat posar-se en contacte amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a través d'una trucada telefònica, però no li ha estat possible parlar amb ell, segons fonts del Govern.

El gabinet de Torra ha trucat a la Moncloa a primera hora de la tarda. Des del despatx de Sánchez se'ls ha comunicat que el president espanyol estava reunit però mirarien de localitzar-lo.

Vint minuts més tard, des de la Moncloa s'ha tornat la trucada per comunicar que de moment no podien posar-los en contacte.

També a primera hora de la tarda el Govern ha fet públic un comunicat en què reclama que l'executiu espanyol obri un diàleg amb l'executiu català de manera immediat per intentar trobar una sortida dialogada al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Des que dilluns es va conèixer la sentència contra els líders del procés, les protestes s'han multiplicat per tot Catalunya i en alguns casos han derivat en enfrontaments entre policies i manifestants.

Precisament, la nota que ha fet pública el Govern reclama que l'executiu espanyol emplaci la seva policia a actuar dins dels criteris de proporcionalitat, congruència i oportunitat que han de marcar el comportament de qualsevol policia democràtica.