La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts una ofensiva internacional del Govern per respondre a la sentència del Suprem contra els líders del procés. Entre els plans per aquesta ofensiva, el president de la Generalitat, Quim Torra, farà arribar una carta als presidents i primers ministres de le UE, G-20 i Efta.

També el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, enviarà una carta als ministres d'afers exteriors d'aquests països, a més d'informar consulats i ambaixades i fer arribar un dossier explicatiu als mitjans de comunicació del món.

Així mateix, avui el conseller Exteriors inicia una gira amb caracter europeu per posar en coneixement les sentències i la posició del Govern de Catalunya.

El Govern visitarà al llarg del dia d'avui les tres presos, Lledoners, Catllar i Puig de les Basses, per reunir-se amb els líders independentistes empresonats i tots els membres de l'executiu han anul·lat les seves agendes pel que fa els actes que no tinguin a veure amb el rebuig de la sentència.

Finalment, Budó ha anunciat que el president s'adhereix a la campanya d'Omnium d'autoinculpació i ha confirmat que l'executiu treballa amb les entitats municipalistes per preparar una resposta conjunta.