España Global continua amb la seva batalla pel relat de la sentència del procés. L’objectiu: convèncer-los que la decisió és justa i la justícia espanyola funciona contra els qui amenacen l’Estat. L’operació va començar el mateix dia de la sentència, quan la secretària d’Estat Irene Lozano va reunir a Madrid el cos diplomàtic acreditat a Espanya. Aquesta setmana toca visita a Barcelona, on es trobarà amb els cònsols acreditats a la capital catalana.

La trobada tindrà lloc aquest dimecres a les dotze del migdia a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, al carrer Comtes de Barcelona. En l’acte hi participaran la mateixa Irene Lozano, la subdirectora general de Cancelleria del Ministeri d’Exteriors, Pilar Terrén, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Fonts d’España Global subratllen que serà “una reunió en línia amb la mantinguda amb ambaixadores la setmana passada per atendre consultes i valorar l’actualitat després de la publicació de la sentencia".

La setmana passada, en una "sessió informativa" a la seu del Ministeri d'Exteriors a Madrid, la Secretaria d'Estat de l'Espanya Global va convocar el cos diplomàtic acreditat a l'estat espanyol. El motiu era evident: la "sentència de la causa especial del Tribunal Suprem". Fins a les Torres Agora de la capital espanyola s'hi van acostar un centenar de representants diplomàtics, que van ser alliçonats per Irene Lozano sobre la qualitat del sistema judicial espanyol després d'un procés tan complex.

Durant aquesta sessió informativa, Lozano va voler rebatre els arguments dels independentistes, que qüestionen que Espanya sigui un estat de dret. La secretària d'Estat de l'Espanya Global va contestar que, durant el procediment judicial, s'han garantit els drets de tothom, i va defensar que a l'estat espanyol no es persegueix ningú per les seves idees, sinó per delictes. Un resum del que va dir Pedro Sánchez en la seva intervenció en anglès des de la Moncloa poc després de fer-se pública la sentència.