La batalla diplomàtica de Pedro Sánchez per intentar desprestigiar l’independentisme ha sumat aquest dilluns al principal assessor diplomàtic de Pedro Sánchez, José Manuel Albares, que en entrevistes a dos mitjans francesos ha assegurat que Quim Torra és un activista que “fa tres o quatre dies estava ocupant una carretera”.

Albares, secretari general d’Afers Internacionals, Unió Europea, G20 i Seguretat Global de la Presidència del govern espanyol, ha estat entrevist aquest diumenge a la televisió BFMTV i a l’emissora France Culture.

En les entrevistes retreu que el Govern Torra ha decidit usar la sentència no com una oportunitat de passar pàgina i obrir un nou capítol de diàleg i convivència sinó per anar a un enfrontament” amb la violència que s’ha vist els darrers dies.

Segons el secretari general, els “300 policies ferits” són la mostra de la violència dels que es manifesten. De fet, assegura que els manifestants són molt violents i usen menors que són “molt agressius”.

Considera que el Govern català està superat i fa anys que no governa, i que Torra ha de decidir si és president o és activista.

Davant les preguntes dels periodistes, Albares assegura que l'auge del moviment independentista “té molt a veure amb tota la història de corrupció que hi ha hagut a Catalunya i amb el partit que hi ha ara al govern”.

Pel que fa la sortida, reclama que el president torni al diàleg i assegura que Pedro Sánchez sempre ha estat a punt pel diàleg. Quan la periodista l’interromp per puntualitzar que també Torra està disposat a dialogar, Albares assegura que el govern català "en aquests moments no està preparat per al diàleg".