El diari The New York Times i el principal setmanari alemany, Der Spiegel, s'han fet ressò de l'euroordre de detenció immediata dictada contra el president Carles Puigdemont.

"Puigdemont s'enfronta a una nova ordre de detenció europea després que Junqueras i els seus antics companys han estat condemnats a presó (de 9 a 13 anys) per sedició", ha indicat el corresponsal del diari nord-americà, Raphael Minder.

Der Spiegel recorda que el jutge Pablo Llarena ja va ser qui va dictar la primera euroordre. "Al mes de juliol, el Tribunal Superior d'Schleswig-Holstein va revocar l'ordre d'extradició contra Puigdemont. El Tribunal Suprem de Madrid va renunciar en el seu dia a l'extradició d'aquest home de 55 anys. Els antecedents: El tribunal d'Schleswig va declarar que només era admissible l'extradició per sospita de malversació de fons, però no per rebel·lió, que era la principal acusació del poder judicial espanyol", indica.

El setmanari explica que Puigdemont podria haver estat condemnat per malversació de fons a Espanya, "però segons sembla això no era prou per Madrid. A Espanya, de totes maneres, l'ordre de detenció va seguir en vigor i Puigdemont va tornar a l'exili a Bèlgica", assenyala.