Tercer dia de talls a les carreteres, interrupcions en la circulació dels trens catalans i mobilitzacions contra la sentència del judici al procés que es va fer pública aquest dilluns. L'AVE que connecta Barcelona amb Girona també està patint incidències ja que la via està tallada. El tren que havia de sortir a les 7:05 primer ha patit endarreriments i finalment ha quedat sense servei. Els passatgers han estat reubicats al tren regional amb destí a Cervera de la Marenda (Catalunya Nord).

El mal funcionament de l'AVE es deu a un sabotatge ja que està tallada la fibra òptica i per tant no funcionen les comunicacions. A les 11:00 h, tècnics d’Adif han reparat parcialment la incidència que afectava el sistema de senyalització. Progressivament s’aniran recuperant horaris i freqüències habituals. 

A més, des de primera hora del matí, s'ha hagut d'interrompre el servei de Rodalies entre Canet i Sant Pol. Segons ha assegurat Renfe, no circulaven els trens perquè s'estaven cremant neumàtics a la via, fet que afectava les línies R1 i RG1. A les 7 del matí s'ha pogut restablir la circulació.

El mateix ha passat a les comarques de Lleida on s'ha hagut d'interrompre la circulació de trens entre Mollerussa i Lleida, "derivat d'actes vandàlics a l'infraestructura", tal i com ha explicat Rodalies en una piulada. A les 7:45 h s'ha tornat a la normalitat. 

En aquest enllaç pots consultar les incidències registrades per la xarxa de trens de Rodalies de Catalunya en temps real.