La carta que ha enviat aquest matí el president espanyol, Pedro Sánchez, al president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha conegut just en el moment en què començava la reunió del gabinet de crisi de l'executiu català. En acabar la trobada, el gabinet ha fet pública una nota en què assegura que "s'ha constatat, malgrat la missiva, la nul·la voluntat de diàleg del govern espanyol davant el conflicte polític entre Catalunya i Espanya".

Aquest grup que va activar dijous passat el Govern per fer seguiment de la situació política arran de la resposta a la sentència del Suprem s'ha reunit aquest matí a les vuit al Palau de la Generalitat per analitzar les mobilitzacions dels darrers dies. La trobada ha començat just quan s'ha fet pública la carta de Sánchez a Torra acusant-lo d'evitar condemnar "de manera taxativa i inequívoca" les conductes violentes a Catalunya i de "girar l'esquena a les forces de seguretat autonòmiques i de l'Estat" i a més de a la meitat dels catalans. "Em veig en l'obligació de recordar-li les tres obligacions que ha de complir un governant", conclou Sánchez la missiva reclamant-li de nou que condemni la violència, empari les forces de seguretat i eviti la "discòrdia civil".

A la reunió del gabinet, presidit per Torra, hi havia el vicepresident, Pere Aragonès, les conselleres Meritxell Budó, Ester Capella i Alba Vergès, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet.

La carta de Sánchez arriba després que Torra el va telefonar dissabte i diumenge, sense aconseguir que respongués a la seva trucada, a més d'enviar-li una carta reclamant-li diàleg.