El Senat ha instat al govern espanyol a través d'una moció conseqüència d'interpel·lació a defensar la unitat d'Espanya i la Constitució, amb els vots a favor del PP, el PSOE, i els partits del grup mixt Ciutadans (Cs) i Foro Asturias. La moció s'ha aprovat amb 208 vots a favor, 45 en contra i 2 abstencions i demana defensar la unitat "davant de qualsevol intent de referèndum de secessió d'una part".

Ha defensat la moció al Ple del Senat la parlamentària del PP Clara San Damián, qui ha exigit a l'Executiu de Pedro Sánchez que es posicioni en "el sí a la unitat d'Espanya o el sí als independentistes". Segons ella, el PSOE s'ha allunyat "cada dia més" de la seva obligació "per apropar-se als enemics d'Espanya".

San Damián ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de "cedir" a les amenaces del líder de l'Executiu català, Quim Torra, i proposar la convocatòria d'un referèndum -d'autogovern-. "Tornin d'una vegada al consens constitucionalista que ens va permetre fer front al desafiament independentista", ha clamat.

Per la seva part, el senador socialista Marcelino Iglesias ha defensat el seu vot favorable a la moció perquè planteja "una obvietat", però ha cridat al PP a respectar l'article 2 de la Constitució en tot el seu contingut i no només referent a la unitat, sinó també a l'autonomia de "nacionalitats i regions" i a la solidaritat entre elles.

mocio senat unitat espanya