1.CDC detecta seguiments als seus càrrecs

"Al principi pensava que eren imaginacions meves, però ara ja no, em segueixen". Així s'expressava un dirigent de CDC a El Nacional que ja ha traslladat la seva preocupació al cap de seguretat del partit per "sospites de seguiment". "Quan ho vaig dir al partit, va resultar que no era l'únic", afegeix un altre càrrec de la formació que va informar de les sospites. El neguit per possibles seguiments ocupa als responsables de la seguretat del partit.

2.EUiA, fregant el pal

Després d'un estira i arronsa notori i mediàtic amb agres discussions, EUiA ha tancat aquest divendres un acord in extremis amb ICV, Podem i Barcelona en Comú per incorporar-se a la candidatura En Comú Podem per a les eleccions espanyoles del 20D. El seu candidat Joan Mena figurarà al número 7 per Barcelona i disposaran també del cap de llista per Tarragona.

3.Marxa un bisbe "eixut"

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, plega. En el seu lloc, arriba Juan José Omella. Divendres s'ha acomiadat Sistach i Omella ha donat la benvinguda. Els treballadors del Palau Episcopal esperen que el nou bisbe no sigui tan "eixut".

4.De magistrat a possible senador

El magistrat suspès per tres anys per independentista, Santiago Vidal, concorrerà com a candidat del Senat a les espanyoles per ERC. Vidal dirigeix, amb càrrec de Secretari general, el programa per a l’estudi de la situació de les institucions judicials a Catalunya.

5.A Europa hi falta gent

Els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, amb el suport d’Òmnium Cultural, han pogut explicar a Estrasburg la situació de la causa democràtica que defensen i han informat de les gairebé 1.5 milions de signatures que es van recollir el 9N en el seu suport.

6.Jorge Fernández Díaz, insistent

L'actual ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, serà el candidat del PP per Barcelona el 20D. Així ho ha comunicat el partit divendres a la nit. Tot apunta que Alícia Sánchez Camacho serà el seu tiquet electoral.

7.Suïssa podria mediar

La Generalitat considera que el govern suís podria mediar sobre el procés sobiranista si l'hi demanen alhora la Generalitat i l'Executiu central. Una creença que es basa per una resolució del consell federal suís amb el que es posiciona per fer d'interlocutor entre l'Estat espanyol i Catalunya.

8.Democràcia i Llibertat

El Consell Nacional de CDC ha avalat avui amb el 84,25 % dels vots la coalició de Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament per a les generals del 20D, una aliança "puntual" denominada Democràcia i Llibertat que pretén "eixamplar la base electoral" de l'independentisme.

9.Roger Montañola fa conya amb la JNC

La JNC, pedrera de CDC, ha nominat l'exdiputat d'Unió i exlíder d'Unió de Joves, Roger Montañola, pel premi "Capsigrany de l'any". Una nominació que Montañola s'ha agafat amb un humor. A través de Twitter, Montañola ha agraït la nominació i ha assegurat tenir "nervis" per guanyar-lo.

10.Ni un centenar de funcionaris

Un centenar de funcionaris de la Generalitat de Catalunya s'han concentrat avui al carrer Sepúlveda de Barcelona convocats pel sindicat CSIF contra les retallades i en defensa de la Constitució i l'Estatut vigents.el president autonòmic a Catalunya del sindicat, Joan Escanilla, ha volgut també enviar un missatge de "tranquil·litat" als empleats públics catalans, que ha dit que "han de tenir molt clar que estem per la defensa de la legalitat", a l'hora que ha assegurat que "davant de qualsevol inquietud o problema oferim assessoria jurídica per ajudar-los". "La legalitat vigent és l'actual -la Constitució i l'Estatut de Catalunya-, el marc normatiu en el qual s'ha de moure tot treballador públic i no podem sortir d'aquí", ha dit.

11.Xavier Crespo a 9 anys d'inhabilitació

 El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a 9 anys i mig d'inhabilitació i a 450.000 euros de multa l'exdiputat de CiU Xavier Crespo per acceptar regals d'un presumpte mafiós rus a canvi d'afavorir els seus interessos urbanístics quan era alcalde de Lloret de Mar (Selva). Crespo ha estat expulsat del partit.

12.Demanen 10 mesos de presó per "injúries a la Corona"

La Fiscalia demana 10 mesos de presó per una regidora de Guanyar Alacant, Marisol Moreno, per escriure al seu bloc que Joan Carles I era "un fill de puta" i que la Família Reial estava formada per "malfeiners, estafadors, borratxos i assassins. Se l'acusa d'injúries a la corona.La decisió ha encès la xarxa.

13.Crisi a ERC l'Hospitalet del Llobregat

Tot i haver tingut representació en les passades municipals s'ha obert una crisi de primer nivell a ERC de l'Hospitalet del Llobregat. L'executiva de la secció local ha dimitit en bloc després d'un conflicte intern pel poder orgànic de la formació a la segona ciutat de Catalunya. La direcció nacional n'ha hagut de sortir al rescat i convocar una nova secció local.

Postres de Músic

La millor criança de porc de Catalunya i de l'Estat es fa a la Granja Sant Martí de Sant Martí de Centelles. Així ho ha determinat el Jurat dels premis Porc d'Or 2015.  Com acabarà la investidura: ho descobreix el mag Fèlix