El segon diari d'Alemanya, el Süddeutsche de Munic, afirma en un reportatge sobre "la fi de la innocència política" a l'Estat espanyol després de les eleccions andaluses que el president Quim Torra ha esdevingut ara un "adversari molt dur" per al president espanyol, Pedro Sánchez.

Süddeutsche diu que Sánchez estudiava avançar les eleccions generals, però que la idea ha quedat aparcada després dels mals resultats del PSOE a les eleccions andaluses. Ara el seu objectiu seria aprovar els pressupostos de l'Estat, però en això topa amb els independentistes catalans. "Fan pagar molt car el seu suport a Sánchez i reclamen constantment concessions a favor dels interessos dels independentistes. Sánchez va anunciar una etapa més conciliadora que el seu predecessor del PP, Mariano Rajoy. Però el president de la Generalitat, Quim Torra, està demostrant ser un adversari molt dur", conclou.

El rotatiu no recull en canvi que el govern del PSOE no ha accedit a cap petició respecte als presos polítics, ni tampoc respecte a un referèndum pactat.

Süddeutsche

Segons el diari de Munic, aquesta situació d'irresolució del conflicte amb Catalunya "molesta molts espanyols a fora de Catalunya, especialment a Andalusia", i també el fet que Sánchez va anunciar als catalans que seria possible parlar de tot. "El resultat ha estat l'enfortiment de Vox i la fallida dels socialistes al seu feu tradicional, cosa que ha sorprès els instituts d'opinió", explica.

Afegeix que l'aparició d'un partit netament d'extrema dreta a Espanya com és Vox endurirà la política espanyola.