La Guàrdia Civil ha mirat amb lupa totes les imatges que va reclamar a diversos mitjans de comunicació i ha inclòs en el seu darrer atestat una llista de 31 càrrecs públics, els quals assenyala com a presumptes implicats en un delicte de sedició per haver participat el 20 de setembre a la manifestació multitudinària a les portes del Departament d'Economia mentre s'hi estava fent un escorcoll policial. 

Entre aquests càrrecs hi ha membres del Govern i la Mesa del Parlament com Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joan Josep Nuet, Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó. També hi ha diputats: Eulàlia Reguant, Gabriela Serra, Mireia Boya, Lluís Llach, Roger Torrent, Irene Rigau, Neus Munté, Neus Lloveras, Miquel Buch, Albert Batet, Eduardo Reyes, David Bonvehí, Natalia Figueras, Gerard Gómez, Chakir El Homrani i Albano-Dante Fachin.

També hi ha diputats del Congrés, com Joan Tardà i Gabriel Rufián, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i Francesc Homs, de qui la Guàrdia Civil destaca només que està inhabilitat pel Tribunal Suprem. Per últim, també hi apareixen dos regidors d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé, i l'eurodiputat Ramon Tremosa. 

Segons l'atestat policial, tots ells van participar a la concentració i en cap de les imatges es veu que tinguin voluntat de desconvocar la mobilització, ni "permetre la tasca de la comitiva judicial garantint la seva integritat física".

També vincula directament en l'organització l'ANC i Òmnium, amb l'argument que les pancartes i els cartells que hi havia duien els seus logotips, i que hi havia voluntaris de les dues associacions donant instruccions i repartint begudes i menjar perquè ningú "abandonés el lloc".

20SDiputats