La secretària d'Economia, Natàlia Mas, serà finalment qui representarà Catalunya al Consell de Política Fiscal i Financera convocat per aquest divendres a Madrid, segons ha pogut confirmar El Nacional. Mas substituirà, doncs, al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que aquest dimarts ja va declinar participar a la trobada convocada per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i els consellers autonòmics del ram, com ja s'havia fet en anteriors ocasions.

De fet, el Govern fa anys que no participa d'aquestes trobades en considerar que només serveixen perquè el ministre de torn comuniqui les decisions, però en cap cas per negociar amb la resta d'administracions. A més, des del departament d'Aragonès consideren que caldria un diàleg bilateral i no amb la resta de comunitats. 

La negativa del vicepresident es confirma just el dia en què s'ha produït la primera reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra. Durant la reunió, Sánchez ha aprofitat per demanar a Torra que Aragonès reconsiderés la seva posició i accedís a anar a la reunió. Torra, però, ha volgut donar "tot el suport" a la decisió del vicepresident.