L'exeurodiputat del PPC Santiago Fisas i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch han informat que es donen de baixa del partit popular. Ho han fet a través d'un comunicat en què lamenten que el PP de Catalunya "no ha sabut adaptar-se a unes circumstàncies històriques que fan viure en un temps imprevisible". Fonts populars han confirmat a l'ACN que la carta anunciant la baixa els ha arribat aquest divendres. Tant Fisas com Bosch estan vinculats amb la gestació d'un nou partit polític a Catalunya, denominat la Lliga, creat a l'entorn de la candidatura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona, si bé ell no hi està directament implicat, amb la intenció de concórrer a les properes eleccions catalanes.

La carta de Fisas i Bosch, que firmen conjuntament, manifesta "sense dubtes" la satisfacció d'ambdós "pels anys passats" a la formació popular i envia també una salutació "emocionada" al president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, a qui desitgen "tota la sort del món i els encerts". A la missiva hi exposen "la necessitat de fer un parèntesi per reflexionar sobre el futur" de Catalunya, que creuen que no poden dur a terme des de la militància al PP.

Fisas va ser eurodiputat popular entre els anys 2009 i 2019 i prèviament havia estat conseller de Cultura i Esports de la Comunitat de Madrid i secretari d'Estat per l'Esport. Bosch era el president de Societat Civil Catalana fins que en va assumir el relleu el també exmilitant del PPC Fernando Sánchez Costa, després d'un període conflictiu.