Santi Vila, que va ser conseller de Cultura durant una part del mandat de Laura Borràs a la Institució de les Lletres Catalanes, ha sortit en defensa de l'actual diputada de JxCAT, tot i les diferències polítiques que manté amb el projecte independentista d'aquesta formació.

"La Laura Borràs va ser directiva Meva. Més enllà de coincidències o discrepàncies tàctiques, no dubto gens de la seva honestedat", ha indicat.

"Gràcies, conseller Vila! Que en moments en què es qüestiona la teva professionalitat algú que ha treballat amb tu i ha estat el teu cap faci una defensa de la teva honorabilitat s’agraeix molt. Molt", ha indicat Borràs. 

El Congrés dels Diputats ha aixecat avui la immunitat de Laura Borràs perquè sigui jutjada pel Tribunal Suprem per la seva etapa a la Institució de les Lletres Catalanes. En el ple d'aquest dijous, a porta tancada, la majoria de diputats han votat a favor del suplicatori sol·licitat per l'alt tribunal. Ha tirat endavant còmodament, amb el vot dels cinc grans partits: el PSOE, el PP, Vox, Unidas Podemos i Ciutadans. 

ERC, la CUP, EH Bildu i el BNG han optat per no participar en la votació, mentre que JxCAT i el PNB hi han votat en contra.