L’històric dirigent d’ETA Santiago Arróspide Sarasola, Santi Potros, inductor de l’atemptat de l’Hipecor, serà posat en llibertat el 5 d’agost després d’haver complert el període màxim de 30 anys de presó establert pel compliment de condemna. Santi Potros va ser condemnat a penes que sumaven més de 3.000 anys de presó per nombrosos atemptats terroristes com que va colpir Barcelona el juny del 1987 i en què van morir 21 persones.

Santi Potros, de 70 anys, va ser detingut l’any 1987 a França i va ser extradit a l’estat espanyol. Ha passat 13 anys en presons franceses i 18 més en centres penitenciaris espanyols. Ara està empresonat a Topas (Salamanca).

Cap de l’aparell militar d’ETA, va ser l’inductor de l’atemptat d’Hipercor, el més sagnant de la història de l’organització terrorista, amb 21 morts i 45 ferits. Per l’atemptat de la plaça de la República Dominicana de Madrid va ser condemnat a 1.920 anys de presó. Hi van morir 12 agents de la Guàrdia Civil i hi van ser ferides 32 persones.

Quan ja estava empresonat, Arrospide es va anar allunyant de l’ortodòxia de l’organització terrorista i va expressar les seves discrepàncies per l’atemptat a la T-4 de l’aeroport de Barajas del 2006, que va suposar el trencament de l’alto el foc decretat per ETA.

L’Associació Víctimes del Terrorisme (AVT) s’ha posat en contacte amb tots els seus associats que han estat víctimes d’Arrospide Sarasola per informar-los de la seva posada en llibertat.