L'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría ha plantat el president del Partit Popular, Pablo Casado, al Comitè Executiu Nacional de la formació, que se celebra aquest dijous a Barcelona a partir de les 12h. És la resposta de Santamaría al trencament de la negociació aquest dimecres al vespre, on els sorayos exigien un 43% de representació als òrgans de direcció del PP, al qual Casado es va negar -és suport que van obtenir entre els compromissaris, sumat que la popular es va imposar entre la militància en la primera volta de les primàries del PP.

El fet és que Santamaría no tenia per què ser-hi a la cita, ja que no és membre nat del comitè, però la jugada s'interpreta com una estocada més en la tensió dels darrers dies pel repartiment de càrrecs. La negociació es va allargar ahir al vespre, entre el director de campanya de Santamaría, José Luis Ayllón, juntament amb Fátima Báñez -per la banda de Soraya- i l'exvicesecretari de política social, Javier Maroto i Teodoro García-Egea, nou secretari general, per la banda de Casado. Com que el primer equip no va obtenir allò que esperaven, van aixecar-se de la taula de negociació.

"No es pot passar de la llista més votada a la proporcionalitat en només dos dies", va dur Casado a la sortida de la trobada. Era l'argument que l'exvicepresidenta havia fet servir al conclave popular per demanar el vot, atès que ella es va imposar entre la militància. Així i tot, el nou president popula no va descartar que s'incropori l'equip de Santamaría, per bé que més tard només els va oferir dues secretaries d'àrea. "Això no és una negociació d'investidura entre adversaris, sinó un acord entre companys" va puntualitzar.